5.2.2. Participeren aan de EBU-werking rond innovatie

5.2.2.1. De VRT verspreidt de opgedane kennis uit Vlaamse en Internationale innovatieprojecten en EBU-werkgroepen via haar websites, via sociale media en via daarop gerichte netwerkevenementen

De VRT stelt dat VRT Innovatie in 2016 de resultaten van media-innovatieonderzoek ter beschikking stelde aan het bredere medialandschap.

Tijdens Media Fast Forward gingen nationale en internationale sprekers, mediamakers en onderzoekers van binnen en buiten de VRT dieper in op thema’s als crowdsourcing, co-creatie, data, media in smart cities en online video. Dit inspiratie- en netwerkevenement richtte zich zowel op VRT medewerkers, als het bredere medialandschap. De resultaten van de innovatieprojecten van de VRT werden voorgesteld tijdens presentaties, panelgesprekken en demonstratiestanden.

Op de Creative Circle-evenementen werden de inzichten en resultaten van Sandboxprojecten gepresenteerd aan de mediasector. De Vlaamse innovators waarmee de VRT op innovatief vlak samenwerkte kwamen zo in contact met andere spelers in het Vlaamse medialandschap.

Innovatie.vrt.be breidde uit naar een breder platform voor media-innovatie. Op de website staat informatie over lopende en afgeronde onderzoeksprojecten, evenementen, nieuws en innovatieactiviteiten van de openbare omroep en haar partners.

Sandbox.vrt.be biedt informatie over samenwerkingen en projecten op vlak van nieuwe technologieën en media-innovaties.

Aftermovies, foto’s en nieuwsberichten werden gepost op de bijhorende socialemedia-kanalen van VRT Innovatie en VRT Sandbox (Facebook, Youtube en Instagram).

De performantiemaatstaf blijkt hiermee behaald te zijn.