KPI 13. De VRT besteedt in haar sportaanbod aandacht aan damescompetities, g-sport en 32 sporten.

VRT heeft aandacht voor sport vanuit haar informatieve opdracht en met het oog op verbinding. Enerzijds zet zij in op verslaggeving van sportwedstrijden voor een breed publiek (wielrennen en voetbal), anderzijds brengt zij ook sporten met een beperkter draagvlak. In 2022 schonk Sporza extra aandacht aan damescompetities en g-sporten. Bij het verwerven van sportrechten stelde de publieke omroep zich terughoudend op als bleek dat ook andere Vlaamse omroepen geïnteresseerd waren.

  • VRT-Televisie had aandacht voor 89 sporten, Radio 1 voor 56 sporten en Sporza.be voor 70 sporten (zonder de paralympische sporten). (Een overzicht van deze sporten is opgenomen in bijlage B).
  • De aandacht voor g-sporten zat verweven in het sportluik van Het journaal (Eén). Maar ook specifieke verslaggeving van g-sporten werd aangeboden, zoals live-uitzendingen en een magazine over de Paralympische Winterspelen (van 4 tot en met 13 maart op Eén en Canvas) en het WK UCI Paracycling Road (van 5 tot 8 mei).
  • In 2022 werd verslag uitgebracht van diverse damescompetities. Zo zonden Eén en Radio 1 rechtstreeks de Tour de France femmes (van 24 tot 31 juli) uit (met daaraan gekoppeld de avond-talkshow Vive le Vélo op Eén). Voor het eerst zond Sporza ook alle wedstrijden van het EK voetbal voor vrouwen (van 6 tot 31 juli) uit. Andere sportwedstrijden voor vrouwen, die ook op de Sporza-kanalen aandacht kregen, waren onder andere veldrijden (zoals het BK en het WK), basketbal, bobsleeën, schaatsen, volleybal en hockey.

De performantiemaatstaf blijkt hiermee in 2022 behaald te zijn.