KPI 5. De VRT gaat pro-actief en op structurele basis in overleg over de realisatie van haar publieke opdracht met maatschappelijke stakeholders, de culturele sector, sportorganisaties, de muzieksector en de erkende levensbeschouwelijke strekkingen.

Voor een goede uitvoering van haar opdracht en een goede afstemming met de behoeften uit de Vlaamse samenleving werkte de VRT in 2021 samen met tal van maatschappelijke spelers. De omroep zocht daartoe actief naar samenwerking en overleg met een diversiteit aan partners.

Voorbeelden van overlegmomenten:

  • Kernoverleg diversiteit met verschillende belangenverenigingen (op 9 maart en 7 december), onderwijsoverleg met departement onderwijs (op 2 en 16 maart) en meemoo (maandelijks), overleg met de Vrouwenraad (op 7 september) en overleg met de Vlaamse Ouderenraad (21 september).
  • Cultuuroverleg met vertegenwoordigers van de cultuur-koepelverenigingen op 10 maart, 15 juni en 16 december.
  • Boekenoverleg met diverse vertegenwoordigers uit de boekensector, bijvoorbeeld op 20 januari, 18 februari, 26 april en 11 oktober.
  • Overleg met sportorganisaties, zoals met KBVB (op 26 januari en 14 juli) en Basketbal Vlaanderen (op 11 en 27 januari, 3 mei en 25 oktober).
  • Overleg met personen uit de muzieksector op 25 juni en 21 december, met name het MuziekOverleg (de koepelorganisatie van belangenorganisaties).
  • Overleg met vertegenwoordigers van de levensbeschouwelijke verenigingen (op 10 juni).

De performantiemaatstaf blijkt hiermee in 2021 behaald te zijn.