7.2. Inzetten op een toekomstgericht werking en participatieve bedrijfscultuur

7.2.1. De VRT werkt een HR-beleidsplan uit

Binnen de VRT verwijst de term “Fier op de VRT” naar de trajecten die bijdragen tot de wijziging van de bedrijfscultuur. Daarbij wordt gewerkt aan 15 thema’s (zoals vertrouwen, feedback geven, samenwerken en leiderschap bouwen). Zij dragen ertoe bij dat de VRT een efficiëntere en meer wendbare organisatie wordt, die inzet op een gezonde werksfeer en een goede werk-privé-balans.

In 2018 werden meer dan 70 Fier op de VRT-trajecten voortgezet of opgestart. Door te werken aan de verschillende trajecten werden leidinggevenden en medewerkers aangemoedigd om opener, sneller en constructiever hun kennis en creativiteit in te zetten – dit in functie van kwaliteit, maatschappelijk engagement, innovatie, financiële duurzaamheid en een wendbare organisatie.

Eind 2018 werd een cultuurbevraging georganiseerd onder alle medewerkers en 1.721 medewerkers namen deel aan de bevraging. Daarbij werd gepeild naar de “Fier op de VRT”- en welzijnsthema’s. Uit de resultaten bleek dat de verschillende initiatieven de voorbije jaren resultaat boekten. Zowel op het vlak van grensoverschrijdend gedrag als op het vlak van werkbelasting, waren de resultaten wel zorgelijk.

De performantiemaatstaf blijkt hiermee behaald te zijn.