5.2.2. Participeren aan de EBU-werking rond innovatie

5.2.2.1. De VRT verspreidt de opgedane kennis uit Vlaamse en Internationale innovatieprojecten en EBU-werkgroepen via haar websites, via sociale media en via daarop gerichte netwerkevenementen

De VRT stelt dat op de tweetalige website (Nederlands, Engels) Innovatie.vrt.be een overzicht van alle innovatieprojecten van de VRT was terug te vinden. Op de vernieuwde website Sandbox.vrt.be was een overzicht te vinden van de Sandboxwerking (cfr. infra) en haar projecten.

VRT Innovatie vond, in het belang van de Vlaamse media- en technologiesector, het belangrijk om “verhalen, ideeën en mensen” samen te brengen rond de toekomst van media. Zo bood de omroep een nieuwsbrief met inspiratie over media-innovatie, een vlog en een podcast.

Samen met Var en Media Invest Vlaanderen organiseerde de VRT het evenement Media Fast Forward, met meer dan 1000 deelnemers. Experts uit binnen- en buitenland kwamen samen rond thema’s als digitale formats, ondernemerschap, interactie en privacy. 42 start-ups kregen er ook een presentatiestand.

De performantiemaatstaf blijkt hiermee behaald te zijn.